Belysa vanliga problem i hemmet

Att dekorera med lampor är alltid en god idé, men har man bra belysning är det en del problem som ofta dyker upp:

Städningen

I bra belysning kommer allt damm fram. Vill man slippa problemet kan man alltid boka in sådant via nätet och komma hem från jobbet till ett nystädat hem. I dagens läge är det inte så dyrt. Det finns dem som tar bara 10 kr per kvadratmeter och då behöver man bara betala 1 500 kronor i veckan för att få ett hem på 150 kvadrat städat varje vecka.Alternativt kan man komma på ett städschema inom familjen: varje person har en uppgift i veckan och uppgiften byts ut varje vecka. På tisdagar dammsuger pappa och på onsdagar är det äldsta barnets tur att ta hand om disken och soporna. På så sätt känns det inte lika tidskrävande och jobbigt att hålla hela huset städat och rent.

Brister på väggarna

Många gånger skippar man de små problemen. Man skjuter på det intill de sista. Det kan vara att man inte har målat eller sågat till den sista taklisten: man kanske inte ens har köpt virket än! I äldre hus kan det också vara problem med sprickor i väggarna och tapeterna som bara kan åtgärdas genom att tapetsera om. Har man väl bestämt sig och har alla saker hemma, kan man tapetsera ett normalstort rum på en helg.

Slitet golv

Lampor kan ge dig en inblick över vad som har hänt med golvet efter flera års användning. Det kan vara missfärgat med fläckar som inte går bort eller det vanligaste, väldigt repigt. För att få bukt med detta måste man få se vilket typ av golv man har. Har man turen att ha äkta trägolv i gott skick kan man slipa golvet och lacka om det. Det går att slipa det själv men det är dyrt att hyra maskinen och kan vara svår att kontrollera.Har man laminatgolv, så kallat klickgolv, kan man köpa ett lagningskit där man fyller i reporna med färganpassad fog som göra lagningen nästintill osynlig. I värsta fall kan man även byta ut en förstörd bräda och lägga ned en ny. Det är lite pillrigt men går.