Det bästa med vintern

Det har redan kommit snö i Kiruna och Norrland har fått sina första frostnätter. Det blir en kort höst och längre vinter, ser det ut som. Och även om det blir kallt eller mörkt, finns det ljuspunkter under vinter. Dags att ta fram våra favoritsaker igen!shutterstock_162960107

Levande ljus

Under den här årstiden är det fritt fram att bränna flera ljus om dagen. Det ska gärna vara doftljus också så hela huset doftar gott. Det finns varianter som man placerar i sina egna ljuslyktor och de som kommer med egna hållare. De senaste inför år är fyrkantiga, stora skåla med doftljus. Istället för en eller flera små veckan är det en avlång veke som gör att ljuset brinner jämt. Det blir en lite större låga och därmed ännu mysigare.Även vanliga rustika ljus ska fram på matsalsborden och köksbordet. Om du är rädd för att glömma ljusen under natten eller när du lämnar bostaden, kan du välja batteridrivna istället. De kan stå på dygnet runt och går att använda i olika arrangemang med brännbart material.

Fram med plädarna

Det är dags att mysa lite extra i soffan. Nu kan man plocka fram sina mjuka filtar och plädar igen. Ta också fram några extra kuddar till soffan så det nästan blir en andra sovplats. Dessa mjuka plädar som säljas överallt kan dock vara ganska känsliga, beroende på material. Man ska inte tvätta dem i mer än 30 grader och borde därför inte vara nära små barn och husdjur där man kan behöva tvätta saker i varmare temperatur för att ta bort bakterier och smuts. Är det är pläd av akryl går det dock att tvätta i 40 grader.