Fixa mys i sovrummet

Sovrummet är rummet där mys borde vara obligatoriskt. En madrass och vita väggar är inte ett sovrum, ett sovrum är ett koncept och en inredning. Det ska inte bara finnas möjlighet att ligga ned och ha ett täcka över kroppen. Sovrummet ska osa mys!

Sängen

Fokusera främst på sängen, det är den du ska vila upp kroppen i. Här ska kroppen sova skönt och hjärnan få ro att sortera dagens intryck och varva ned. En säng ska vara anpassad för din kropp och hur du sover. Du behöver stöd för olika delar av kroppen beroende på om du föredrar att sova på rygg, sidan eller mage. Förutom det ska du så klart tycka att sängen är skön att ligga i. Det betyder också att sängkläderna måste vara av bra kvalité. Linne är dyrt men den senaste trenden inom sängkläder eftersom det är skönt och svalt mot kroppen samt väldigt hållbart.

Ljuset

Så klart behöver du rätt ljussättning i rummet. För mysiga och romantiska stunder borde det alltid finnas levande ljus till hands. Du kan köpa ljuslampetter för stearinljus och sätta på väggen. I fönstren kan du placera ljuslyktor och en golvkandelaber kan också passa bra.I garderober kan du sätta upp lister med led, du får bra ljus när du ska välja kläder utan att tända hela rummet och väcka din partner eller barnen. Taklampan är dock bra att ha eftersom du behöver bra ljus när du ska städa. Gillar du att läsa i sängen borde du sätta upp sänglampor ovanför sänggaveln.