Glöm inte bord ”designen” i ljusdesign

När du ljussätter ett rum bör du självfallet tänka på alla de praktiska aspekterna och hur lamporna tillsammans kan hjälpa till att skapa stämning i rummet. Detta är så klart alltid ett viktigt steg i ljusdesignen. Men när du sedan väljer ur vilka lampor du ska använda bör du även hålla ordet ”design” i åtanke och välja något som inte bara fyller funktionen utan även blir en del av inredningen.

Världen av lampor är idag fylld av magnifika exemplar som förtjänar att få vara en del av din inredning. De kan vara en minst lika vacker inredningsdetalj som en tavla på väggen eller en skulptur på bordet. Men du måste också ta dig tiden att hitta åt de som passar bäst in i just din inredning. Men med det stora utbud som finns idag är det mer en fråga om när du hittar dem än om. Du kanske behöver titta i ett par olika butiker innan du hittar rätt.

Men vi kan nästan lova att den perfekta lampan för dig finns där ute någonstans. Att sträva efter balans i inredningen är dock något du alltid bör göra. Alla objekt du fyller ett rum med kan så klart inte stå ut från resten. När du väljer en lampa till ett rum kan det vara värt att hålla detta i åtanke och titta på vad som kommer att stå i närheten av den. Detta kan vara speciellt viktigt när det kommer till bordslampor då de tenderar att vara mer mitt bland inredningsdetaljerna än säg en taklampa.