Inred hemma med bra belysning

Under vissa årstider kan det kännas viktigare med bra och mysig belysning hemma. Det gäller allra främst under höst och vinterhalvåret då det dessutom är mörkare utomhus. Men hur ska du inreda belysningen i hemmet då?

Välj belysning efter stämning

När du ska välja ut belysning bör du tänka på vad den ska ha för funktion. Är du bara ute efter en lite hemtrevlig känsla inför mysiga hemmakvällar då kanske belysning med gult ljus passar bättre. Har du däremot tänkt att du ska sätta upp en nya lampa i köket eller behöver belysning till pysselrummet. I sådana fall vill du kunna se vad du håller på med och då kan det vara bättre att istället välja belysning med vitt sken som lyser upp ordentligt.

Till vardagsrummet kan det vara bra med en dimmer till belysningen som du kan höja och sänka exakt till den styrka du vill ha för stunden. Anledningen till att en dimmer är bra till vardagsrummet är eftersom du förmodligen vill ha det något mörkare i rummet medan du tittar på film.

Köp din belysning online

Du kan ta en titt på nätet för att hitta bra och billig belysning. De flesta butiker online som säljer belysning har ett brett urval som passar alla plånböcker.