Inredning som kräver eftertanke

En del saker gör du bara av farten när du inreder ditt hem, såsom att måla väggarna eller köpa en ny soffa. Du köper det du gillar och målar i de nyanser som passar dig och ditt hem. Andra saker kan du fundera lite mer på för att skapa mer genomslagskraft i rummet. 

Tavlor

Det du pryder väggarna med säger mycket om din inredningsstil och vad du gillar. Vill du göra det extra speciellt gör du canvasframkallning av dina egna bilder, ett företag trycker helt enkelt din bild på en canvastavla som du kan sätta upp var du vill. Men fundera på var och hur du ska sätta dina tavlor. Att sätta tavlor i klungor skapar en konstvägg och det finns flera sätt att montera dem. En rak och stilren stil är att hänga dem på en gemensam mittlinje.De ska gärna sitta mellan 1,2-1,4 meter ovanför golvet. Vill du hellre hänga dem ovanför vandra ska du ha den största tavlan överst. En klunga som ser slumpmässig ut borde vara noggrant planerad för att de ska se rätt ut. Lägg ut dem på golvet och ställ dig på stol för att kunna titta ned på dem. När du sedan hänger upp dem är en laser hjälpsam, försök också att skapa samma utrymme mellan varje tavla oavsett om de är olika storlekar.

Golvval

Gör du en genomgående inredningsmakeover, ta en titt på golven i rummen. Gamla furugolv eller en parkett som lackades på 50-talet kan slipas upp och bli som nya. Det är inte svårt att slipa golv med rätt grejor och sedan kan du välja behandlingar som passar dig. Parkett ser fantastiskt ut när det har fått ny lack, furugolv har en tendens att gulna men det kan du hindra om du lutar golvet eller använder vitpigment för att färga det. Du kan till och med måla golven.