Punktbelysning

En av de allra viktigaste delarna när det kommer till inredningen i ett hem, men som kanske inte tänker på så ofta är belysningen, vilken faktiskt påverkar mer än vad man tror. En typ av belysning som blivit allt mer populär på senare år i de svenska hemmen är punktbelysning.Spot lighting

Vad är punktbelysning?

Punktbelysning består till skillnad mot en ”vanlig” lampa inte bara av en utan flera ljuskällor som kan sägas utgöra en samlad enhet. Den kanske allra vanligaste formen av punktbelysning är så kallade spotlights som oftast placeras på rad i taket.

Var kan man ha punktbelysning?

Punktbelysning är något som fungerar i alla rum, såväl i vardagsrum och sovrum som i kök och badrum. Vanligast är dock att man har punktbelysning i vardagsrummet eftersom detta oftast är det största rummet och således också ger flest möjligheter.

Tips

Ett bra tips kan vara att också installera en dimmer till sin punktbelysning för att på så sätt själv kunna reglera ljusstyrkan, vilket kan vara skönt.Ett annat bra tips om man har tavlor eller andra prydnadssaker kan vara att låta punktbelysningen falla på dessa för att på så sätt sätta dessa i fokus.