Belysning under vintern

Vintern har satt igång fastän bara de nordligaste delarna har fått snö. Mörkret kommer ändå och under den här årstiden är det viktigt att ha bra och rätt belysning i sitt hem.shutterstock_117912121

Mysbelysningen

Den här belysningen kommer oftast från adventsljusstakarna i fönstren. Låt dem vara tända dygnet runt, de drar lite ström och gör det mysigt dygnet runt.Annars kan man även tända lite levande ljus runt om i huset. Tänk bara på brandrisken och lämna inte hemmet med ljus tända.

Starkare belysning

När det är mörkt redan innan man lämnar jobbet och innan man åker på jobbet, gäler det att man har bra lampor i hemmet. Speciellt i köket där man måste se bra. Spotlights över diskbänken och dimbar belysning över matsalsbordet. När ni ska äta kan ni sänka ljuset och återfå mysbelysningen.Ett lätt sätt för att få starkare belysning är att byta lampor under vinterhalvåret till lite starkare. Välj lampor med vitare sken, det är klarare och lyser upp bättre än varm belysning.

Julbelysning

Därefter ska man också ta fram alla ljuslyktor och ljusslingor för att skapa riktig julkänsla. Köp LED-slingor som inte blir varma och då kan du dekorera med dem överallt utan att bekymra dig om brandrisken. Du kan klä tygmöbler, låta dem hänga över gardiner och liknande, och de kan stå på dygnet runt!